Wednesday, August 24, 2011

Setelah lebih setahun


Wah pejam celik pejam celik rupanya dah lebih setahun tak update blog ni ek ... bz? tak jugak ... malas? mungkin ... so apa yg terjadi dlm masa setahun ni ... for sure aku makin tua ... usia makin meningkat tapi barannya tetap sama ....

Kunci rumah di Bukit Saujana, Saujana Utama dah dapat pada bulan Julai 2011. Memang teruja sangat time tu ... tapi alangkah frustnya bila dah dapat kunci tapi bila tengok rumah tak seperti yang di bayangkan. Banyak sangat defect ... dengan harga lebih 1/4 juta ringgit dan developer yang dikenali ramai tak sangka pulak rumah macam tu. Developer mana ??? Glomac la ... terkejut? tak yah terkejut pun ... orang putih kata "don't judge a book by its cover" ... memang betul pun

Servis kepada pembeli 2nd class ... harap receptionist jer senyum masa ambik kunci ... staf yang incharge bagi kunci senyum pun tak dak ... itu lah pemaju bumiputra ... depa ni lupa yang duit pembeli rumha ini lah yang membayar gaji dan bonus mereka selama ini ... sedikit senyuman dan layanan ynag mesra sudah cukup memadai ... bukan minta untuk karpet merah pun ...

Kot mana pun rumah tu kami belum pun duduki lagi ... tengah renovate sikit ... sikit jer ... tambah point elektrik .. point kipas dan lampu ... buat kabinet dapur ... grille ... awning sket dan tembok baru keliling rumah ... dah alang alang nak buat kan ... setakat ni boleh lah tahan ... nak kat 100% puas hati dengan kontraktor renovation tak jugak tapi itulah hakikat bila buat renovation. so setakat progress minggu lepas (21/08/2011) nampaknya boleh lah nak mulakan aktiviti mengecat ... membersihkan rumah dan pasang lampu dah kipas ... target nak pindah pada 17 september 2011. InsyaAllah harap semuanya ok ... nak tengok gambar rumah tengok lah kat bawah nih ...









2 comments:

  1. Salam..kelembai beli rumah type apa yer?ada lagi tak org nak jual rumah area tu?

    saya tgh berkira2 nak beli rumah kat sana...mmg tempat keje jauh kat bukit jalil tapi memandangkan harga nye yg lebih murah banding tem[at lain kami pun ingat nak beli kat sini..lebih2 lagi dekat ngan umah mak saya kat puncak perdana...

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete